Το Knit2Lead είναι ένα δίκτυο αποτελούμενο από γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος.

Ο τρόπος λειτουργίας μας χωρίζεται σε δύο επίπεδα :

Α) στα εργαστήρια εκμάθησης (workshops)

Β) στο δίκτυο διανομής των προϊόντων των μελών μας

Έτσι σε πρώτη φάση «διδάσκουμε» τις γυναίκες που δεν είχαν καμία επαφή με το ράψιμο και το design στο παρελθόν, να μάθουν να χρησιμοποιούν τη ραπτομηχανή, να κόβουν πατρόν, έξυπνα κόλπα και τεχνοτροπίες όσον αφορά την κατασκευή ενός ρούχου και γενικότερα οτιδήποτε συνεπάγεται η ικανότητα του να μπορείς να ράψεις εξ ολοκλήρου μόνη σου ένα ρούχο.

Τα ρούχα που κατασκευάζουμε στο Knit2Lead ωστόσο δεν είναι συνηθισμένα ρούχα.

Αντί για υφάσματα αυτά που χρησιμοποιούμε ως πρώτες ύλες είναι λευκά είδη, ξεχασμένα στις ντουλάπες και τα συρτάρια μας χωρίς καμία πια πρακτική χρησιμότητα.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να σας δείξουμε, όσο παράλογο και αν ακούγεται, ότι οι παλιές σας κουρτίνες, τα σεντόνια, οποιοδήποτε ύφασμα υπάρχει στο σπίτι σας, μπορούν να μεταποιηθούν και να μεταμορφωθούν σε υπέροχα ρούχα, που κανείς δεν θα πιστεύει ή θα υποπτεύεται καν από τι είναι φτιαγμένα.

Αυτή είναι η πρόκληση του Knit2Lead!

Όταν λοιπόν περάσουμε στη δεύτερη φάση της δουλειάς μας, την πώληση των προϊόντων, αφενός θα έχουμε καλύψει τη βασική ανάγκη κάθε γυναίκας, που δεν είναι άλλη από την αίσθηση του ότι είναι μοναδική, καθώς τα ρούχα αυτά θα φτιάχνονται μία φορά και λόγω έλλειψης της ίδιας πρώτης ύλης δεν θα μπορούν να ξανάφτιαχτούν.

Αφετέρου, η ίδια η γυναίκα δεν θα έχει δαπανήσει καθόλου χρήματα για τα ρούχα αυτά ενώ ταυτόχρονα θα έχει αξιοποιήσει υλικά που μέχρι πρότινος απλά έπιαναν χώρο στη ντουλάπα της.

Στο δεύτερο λοιπόν στάδιο, μέσα από το δίκτυο του Knit2Lead έχετε τη δυνατότητα να πουλήσετε τα ρούχα που φτιάξατε στο E-shop μας, να έρθετε σε επαφή με άλλες γυναίκες από όλη την Ελλάδα και να ανταλλάξετε μαζί τους χρήσιμες συμβουλές, ιδέες και τεχνογνωσία.

Εσύ τι έχεις να χάσεις;

Απάντησε στην πρόκληση του Knit2Lead τώρα και ανακάλυψε μια νέα πτυχή του εαυτού σου!