Ξεκίνησε να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στην Αμερική και κατέληξε να αποφοιτά από το τμήμα Σχεδιασμού Υφασμάτων. Ολοκληρώνοντας το 2008 το μεταπτυχιακό της στο Σχέδιο Μόδας στο Saint Martins του Λονδίνου, όπου ξεχώρισε ανοίγοντας το σόου των αποφοίτων, λανσάροντας τη δική της φίρμα.

Χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι τα υφάσματα με σχήματα και διάφορα μοτίβα, που δημιουργεί η ίδια, προφανώς επηρεασμένη από την αρχική της έφεση στη αρχιτεκτονική. Σήμερα η Vogue τη συγκαταλέγει στους μεγαλύτερους σχεδιαστές του κόσμου, αναγνωρίζοντας την τεράστια επιρροή της δουλειά της στον κλάδο, έχοντας καταφέρει να θεωρείται η βασίλισσα των τυπωμάτων – prints.

Η δουλειά της, έχει αλλάξει το πρόσωπο της μόδας του εικοστού πρώτου αιώνα και έχει επηρεάσει και άλλους σχεδιαστές υψηλής ραπτικής να πειραματιστούν με τα τυπωμένα σχέδια πάνω στα υφάσματα. Πια, η δική μας Μαίρη, εξελίσσει ακόμα περισσότερο την σχεδιαστική της αισθητική πέρα από τα τυπώματα χρησιμοποιώντας την καινοτομία μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

A few days ago, on February 16, 2019 he won again the impressions of the show in London Fashion Week, presenting her new collection for autumn / winter 2019.

Furthermore, in November he participated in the most prestigious fashion show, that of Victoria Secret, designing a lingerie collection, which involved the most famous Runway.

Νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2018, με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων της φίρμας της,γιόρτασε με μία φαντασμαγορική επίδειξη μόδας. Παρουσίασε τη συλλογή της άνοιξη/ καλοκαίρι 2019 με μουσική επένδυση που ανέλαβε ο οσκαρικόςΒαγγέλη Παπαθανασίου.

The Mary Katrantzou manages to acquire fanatical fans of clothes all over the planiti.Foremata have wear women as First Lady of America Michelle Obama and Melania Trump, star of Hollywood size of Beyonce, the Riana of Adel and countless more.

ToMaio 2018 Kate Blanchett katagoitefse crowds on the red carpet of the Cannes Film Festival wearing a dress of Mary Katrantzou, while the legendary Jane Fonda at the same festival chose a dress for the presentation of the autobiographical documentary.

Η Κατράντζου έχει στο ενεργητικό της πολλές σημαντικές συνεργασίες. Μεταξύ άλλων, έχει υπογράψει αποκλειστικά σχέδια για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης και την Όπερα του Παρισιού, ενώ η δουλειά της έχει εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Τέχνης της Ν. Υόρκης.

Όπως δηλώνει η ίδια:«Κάποιες φορές οι ιδέες σου αποτυγχάνουν και κάποιες άλλες, ενώ θεωρείς ότι δεν θα πετύχουν, τελικά καταλήγουν το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του σόου. Αλλά, δεν έχω ποτέ φοβηθεί και πιστεύω ότι αυτό κάποιες φορές θα σε οδηγήσει σε μεγάλες αποτυχίες και κάποιες φορές σε μεγαλειώδη αποτελέσματα. Αλλά τις περισσότερες φορές σε οδηγεί απλά στο να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου.»

Παππούς της Μαίρης ήταν ο Νίκος Κατράντζος, ιδρυτής της εταιρείας αθλητικών υποδημάτων Σπορτέξ που γνώρισε τέτοια επιτυχία ώστε η φίρμα να γίνει συνώνυμο του αθλητικού παπουτσιού. Το γνωστό κατάστημα «Κατράντζος Σπορ», εμβληματικό κατάστημα, όπως το «Μινιόν», στο κέντρο της Αθήνας, κάηκε σε μεγάλη φωτιά τον Δεκέμβριο του 1980,αλλά ευτυχώς δεν απέβη μοιραίo για τη δραστηριότητα της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, με άξια διάδοχο την εγγονή Μαίρη Κατράντζου.