Η Winnie Harlow ή Chantelle Brown-Young, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι μια 24χρονη Καναδέζα, φωτομοντέλο που έχει ταράξει τα νερά σπάζοντας τα στερεότυπα στο χώρο της μόδας.

Σε ηλικία 4 ετών διαγνώστηκε με λεύκη, μια πάθηση του δέρματος που της έχει προκαλέσει μια χαρακτηριστική διχρωμία σε όλο της το σώμα. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε από το να καταφέρει να εδραιωθεί ως μοντέλο κατακτώντας μια ισότιμη ισάξια θέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της διεθνούς σκηνής.

Έχει αποδεχτεί τη διαφορετικότητά της και την έχει μετατρέψει υπέρ της, αφού έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σεβίντεο της Beyoncé, και να περπατήσει στις πασαρέλες διάσημων σχεδιαστών, όπως του Marc Jacobs και του Dior.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος δεν ήταν εύκολος για αυτήν. Όπως αναφέρει η ίδια: «Ενώ ήμουν πολύ χαρούμενη στο σπίτι, ήταν δύσκολο στο σχολείο». Ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού (bullying), αφού την φώναζαν ζέβρα και αγελάδα και μάλιστα είχε αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο.

Σήμερα έχει πάνω από 4,3 εκατομμύρια followers, έχοντας γίνει μία από τις προσωπικότητες του Instagram με την μεγαλύτερη επίδραση και του κινήματος για αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο κόσμος την υποστηρίζει για το θάρρος της και το πόσο εμπνέει άλλους ανθρώπους, αφού απέδειξε ότι όλες οι γυναίκες είναι όμορφες.

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram ότι επιλέχθηκε να είναι ένα από τα μοντέλα της Victoria Secret, οι γνωστοί «άγγελοι», και ότι αυτό το Νοέμβριο θα συμμετέχει στο “Victoria’s Secret Fashion Show”, που είναι ίσως το πιο διάσημο show στο χώρο της μόδας.

Ακόμα και αν δεν συμβαδίζει με τα καθιερωμένα πρότυπα δηλώνει ότι: «Η πραγματική διαφορά δεν είναι στο δέρμα μου. Είναι στο γεγονός ότι δεν βρίσκω την ομορφιά μου στις απόψεις των άλλων. Είμαι όμορφη γιατί το ξέρω» και στέλνει το μήνυμα: «Γιορτάστε τη μοναδική σας ομορφιά σήμερα και καθημερινά!».