Το Knit2Lead μαζί με την Terres des Hommes Ελλάδας διοργανώνουν δύο workshop ραπτικής για γυναίκες πρόσφυγες τον Ιανουάριο του 2018. Οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στο design και το ράψιμο ρούχων, χρησιμοποιώντας λευκά είδη αντί για υφάσματα. Επίσης θα μάθουν να χειρίζονται ραπτομηχανές για να ράψουν μόνες τους τα ρούχα τους. Σκοπός των workshops είναι να υποστηρίξει την γυναικεία επιχειρηματικότητα, να βοηθήσει τις γυναίκες αυτές να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να τους δώσει κίνητρο να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Συγκεκριμένα τα workshops απευθύνονται σε γυναίκες πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την ισότητα των φύλων και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δράση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του “Πολυπολιτισμικού Κέντρου Γυναικών” της Ίριδας, ενός πρότζεκτ της InterVolve. Για τις ενδιαφερόμενες μητέρες θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τη φύλαξη των παιδιών.

Όσον αφορά τους συνεργάτες μας σε αυτή τη δράση, η Ίριδα είναι ένα πολυπολιτισμικό κέντρο ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες – πρόσφυγες, ντόπιες και μετανάστες κάθε ηλικίας και προέλευσης. Ως εγχείρημα, η Ίριδα επιδιώκει να προσφέρει έναν ασφαλή και φιλικό χώρο σε γυναίκες στον οποίο μέσα από διδραστικές δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ίριδα πατήστε εδώ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Terre des Hommes ( FITDH ), είναι μια ΜΚΟ διεθνούς αλληλεγγύης που δρα για την εφαρμογή των όρων μιας βιώσιμης, κοινωνικά δίκαιης, οικολογικά και οικονομικά βιώσιμης κοινωνίας, ιδίως μέσω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού με βάση την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Terres des Hommes πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα

Τα δύο workshop θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 15 και 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16:00 – 18:00

Συμμετοχή

  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 15
  • Οι συμμετέχουσες πρέπει να είναι γυναίκες 16-30 ετών.
  • Τα απαραίτητα υλικά θα παρέχουν οι παραπάνω φορείς την ημέρα της δράσης
  • Θα παρέχουμε επίσης εισιτήρια μετακίνησης με λεωφορεία του ΟΑΣΘ από και προς το χώρο του workshop

Δηλώσεις συμμετοχής

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το παρακάτω email: socialeducator2@thess.tdh.gr