Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Knit2Lead θα ήθελε με το παρόν να ευχαριστήσει την πολυεθνική εταιρία Diversey για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης “Linens for Life” και την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της τελευταίας. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε την Diversey για την χορηγία της τάξης των 880 ευρώ που έκανε στην Εταιρία μας με σκοπό την διοργάνωση της παραπάνω δράσης. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.

 

Το Knit2Lead συναντάει την πολυεθνική εταιρία Diversey σε ένα διήμερο δημιουργικότητας για καλό σκοπό. Η Diversey είναι παγκόσμια και στην Ελλάδα εταιρεία που παρέχει λύσεις καθαρισμού και υγιεινής με υλικά , εργαλεία και μηχανήματα σε επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία ,νοσοκομεία , χώρους εστίασης , βιομηχανίες κλπ .

Το πρόγραμμα Linens for Life ξεκίνησε από την Diversey στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου σαν μία πράξη κοινωνικής υπευθυνότητας δίνοντας την ευκαιρία για εργασία και εισόδημα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με ξενοδοχεία μέσα από την επαναχρησιμοποίηση του επαγγελματισμού ιματισμού που δεν χρησιμοποιείται πλέον.Η Diversey στην Ελλάδα έχει πελάτες μεγάλα ξενοδοχεία διεθνή όπως το Hilton Αθηνών και Ελληνικά .Τα ξενοδοχεία αυτά σήμερα διαθέτουν μέρος του χρησιμοποιημένου ιματισμού τους με διάφορους τρόπους . Αν και υπάρχουν διάφοροι φορείς δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη συλλογική προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του ιματισμού .

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δίκτυο Knit2Lead, η Diversey και το Hilton Athens Hotel συνεργάζονται στο πρόγραμμα Linens for life .

Το Σαββατοκύριακο 2&3 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας ( ΚΕΣΟ ) της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ακαδημίας 95,Αθήνα) θα διοργανωθεί ένα εκπαιδευτικό διήμερο για τις προστατευόμενες του κέντρου, πάνω στη ραπτική και την επανάχρηση υλικών. Το Hilton Athens βάζει τα υλικά, καθώς θα μας προμηθεύσει με σεντόνια, τα οποία θα αποτελέσουν πρώτη ύλη για τις δημιουργίες μας. Η Diversey υποστηρίζει με την τεχνογνωσία του προγράμματος οικονομικά την δράση παρέχοντας και τον απαραίτητο εξοπλισμό στις συμμετέχουσες. Το Knit2Lead βάζει την γνώση και διδάσκει σε γυναίκες προστατευόμενες του Κ.Ε.Σ.Ο. πως να φτιάχνουν ρούχα και αξεσουάρ χρησιμοποιώντας λευκά είδη ως πρώτη ύλη. Οι δημιουργίες θα διατεθούν προς πώληση στο Bazaar που θα διοργανώσει το ΚΕΣΟ στις 13/12/2017. Ευχαριστούμε θερμά τη Diversey για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της δράσης , το Hilton Athens Hotel για τη διάθεση των λευκών ειδών και το ΚΕΣΟ για τη διάθεση του χώρου.

Το πρόγραμμα της δράσης είναι το εξής :

Σάββατο 2/12
12:30 – 14:00
14:00 – 15:30 διάλειμμα για φαγητό
15:30 – 18:00
Κυριακή 3/12
11:30- 13:00
13:00-14:30 διάλειμμα για φαγητό
14:30 – 17:30

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά τη Diversey για την χορηγία της και συγχαίρουμε την εταιρία για την ευγενή πρωτοβουλία της.