Είναι 14 χρονών μεγαλώνει σε μια μεσο-αστική οικογένεια τoυ Chicago και έχει όνειρο να κατακτήσει τον ουρανό κυριολεκτικά,έτσι στέλνει μια επιστολή στην NASA ρωτώντας τι θα μπορούσε να κάνει για να γίνει αστροναύτης κι εκεί για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με ένα στερεότυπο που θα κατέρριπτε και θα καταρρίπτει για το υπόλοιπο της ζωής. Η NASA της απαντά ότι δεν νοείται γυναίκα-αστροναύτης.

 

Το κορίτσι από το Chicago δεν το βάζει εύκολα όμως κάτω,είναι άριστη μαθήτρια και παράλληλα με την ‘’απόρριψή’’ της από τη NASA συμμετέχει ως βοηθητικό προσωπικό σε διάφορες πολιτικές καμπάνιες. Tα όρια που έβλεπε ως νεαρή γυναίκα παράλληλα με το νέο πάθος της,την πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα,την οδηγούν στο να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Wellesley College όπου οι επιδόσεις της κι η δέσμευση της για έναν πιο δίκαιο κόσμο- βρισκόμαστε στην εποχή του πολέμου του Βιετνάμ- θα κάνουν τους συμφοιτητές της να την πιέσουν να δώσει τον λόγο αποφοίτησης- ένας από τους πιο πετυχημένους λόγους των τελευταίων 50 χρόνων.

 

Όσο και να της ταιριάζει η πολιτική,αγαπά παθολογικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα βήματα της την οδηγούν στην νομική σχολή του Yale-αν και είχε γίνει δεκτή στη νομική σχολή του Harvard αποφασίζει να επιλέξει το Yale λόγω του μικρού αριθμού γυναικών φοιτητριών. Δουλεύει παράλληλα σε διάφορες κλινικές ανθρωπίνων δικαιωμάτων,περνά ένα καλοκαίρι δουλεύοντας στην Αλάσκα πουλώντας παγωτό όπου ανθίσταται στον εργοδότη της λόγω των συνθηκών υγιεινής και είναι μια από τις πολλές φορές στη ζωή της που θα ακούσει το ακόλουθο: είσαι γυναίκα,χαμηλόμισθη,άρα δεν πρέπει να έχεις αξιώσεις. Γυρνώντας στο Yale,στο αγαπημένο της μέρος στην βιβλιοθήκη,υπάρχει ένας νεαρός από το Arkansas που την κοιτάζει χωρίς να της μιλάει επί μέρες. Αφοότου πέρασε μια βδομάδα,αποφασίζει ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και πηγαίνει και του συστήνεται,ο άσημος τότε νεαρός κι όχι ιδιαίτερα καλός φοιτητής λέγεται Bill Clinton,το κορίτσι από το Chicago,Hillary Rodham.

Όπως κάθε τι που ξεκινά σε μια εποχή ιδεαλισμού σαν τα φοιτητικά χρόνια,οι δυο τους ερωτεύονται παράφορα,εκείνος θα ερωτευτεί την φιλοδοξία της κι εκείνη θα γοητευθεί από την ευφυΐα του.Τελειώνοντας τις σπουδές τους,είναι ξεκάθαρο ότι η Hillary θέλει να μείνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ,εκείνος από την άλλη θέλει να γυρίσει στο αγαπημένο του Little Rock.Σε μια συγκυρία της τύχης αποτυγχάνει να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου της Washigton,περνώντας τις αντίστοιχες του Arkansas όποτε οδηγείται στο Little Rock όπου εργάζεται ως καθηγήρια συνταγματικού δικαίου,ενώ παράλληλα είναι η μόνη γυναίκα-εταίρος στην δικηγορική εταιρία Rose Law Firm.Όσα χρόνια μένει στο Little Rock προσπαθεί να κάνει τη ζωή παιδιών και γυναικών καλύτερη,δημιουργεί το πρώτο πρόγραμμα στην Αμερική για παιδιά και γονείς προσχολικής αγωγής,ενώ επιμένει να δημιουργηθούν περισσότερα σχολεία σε περιοχές με υψηλή νεανική παραβατικότητα Λίγα χρόνια αργότερα,γίνεται η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με πανεπιστημιακή μόρφωση,ενώ αφιερώνεται σε πρωτοβουλίες υγείας και δικαιοσύνης.

Μετά το τέλος της προεδρικής θητείας του συζύγου της,θα διατελέσει γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και θα ξεκινήσει να κυνηγά την δική της πολιτική καριέρα έχοντας κι η ίδια στραμμένο το βλέμμα στην προεδρία. Θα είναι δύο φορές υποψήφια πρόεδρος,ωστόσο το 2016 θα καταφέρει να σπάσει την γυάλινη οροφή για όλες,όντας η επίσημη υποψήφια των Δημοκρατικών στην διεκδίκηση της προεδρίας. Σε μια εκλογική εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε,θα είναι όσο πιο ανθρώπινη γίνεται και θα μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι σήμερα να είσαι γυναίκα,αποδεικνύοντας πόσο σεξιστική είναι ακόμη και σήμερα η κοινωνία για μια γυναίκα που είναι φιλόδοξη.

 

Με δικά της λόγια:

-“Always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. And, when you stumble, keep faith. And, when you’re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can’t or shouldn’t go on.”

-“To every little girl who dreams big: Yes, you can be anything you want — even president.”

Η ζωή της Χίλαρυ αν έχει ένα πράγμα να μας δείξει είναι ότι στο τέλος της ημέρας είμαστε πιο δυνατές από όσο νομίζουμε,ενώ η αποτυχία είναι απλός το καύσιμο για να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Μπορεί να μην έγινε αστροναύτης,αλλά δεν δίστασε να φτάσει μέχρι τα αστέρια.