Για να αναδειχθεί η αξία ενός πολιτικού προσώπου δυστυχώς κατά κανόνα προηγείται ένα δυσάρεστο γεγονός. Εν έτη 2019 δυστυχώς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι τρομοκρατικές επιθέσεις και ο αριθμός των θυμάτων.

Ο φανατισμός καθώς και η ευκολία του να βρεις μέσα για να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές προσδίδουν γεωμετρική αύξηση στα νούμερα αυτά.

Πριν από λίγες μέρες στη Νέα Ζηλανδία δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής τη 15η Μαρτίου σε δύο τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς, με 50 θύματα. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντερν, ανακοίνωσε ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών, κάτι που επετεύχθη εντός ολίγων ωρών.

Ποια είναι η ιστορία της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας;

Είναι ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Αυγούστου 2017. Είναι η νεότερη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο, έχοντας αναλάβει τα καθήκοντά του σε ηλικία 37 ετών.

Την ενέπνευσε να εισέλθει στην πολιτική το ότι, μεγάλωσε στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας βλέποντας «ξυπόλητα παιδιά χωρίς να έχουν να φάνε μεσημεριανό».

Η άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η πάταξη της ανισότητας και η βελτίωση των συνθηκών μεταχείρισης των γυναικών τόσο στο σπίτι όσο και στον εργασιακό χώρο καθώς και η αποποινικοποίηση των αμβλώσεων είναι ζητήματα τα οποία επιδιώκει να διαχειριστεί η δημοφιλής πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εκστρατείες.

Τέλος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς οι δημοσιογράφοι την βομβάρδιζαν με ερωτήσεις για το τι θα κάνει σε περίπτωση που μείνει έγκυος.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να λέμε το 2017 ότι οι γυναίκες πρέπει να απαντούν σε αυτή την ερώτηση», είχε δηλώσει η Άρντερν. «Η επιλογή του πότε θα κάνει παιδιά είναι θέμα της γυναίκας και δεν θα πρέπει να καθορίζεται από το αν της έχει ανατεθεί μια δουλειά ή όχι ή αν θα της προσφερθούν ευκαιρίες για δουλειά», είχε προσθέσει.

Έξι μέρες μετά την εκλογή της μαθαίνει ότι είναι έγκυος!

Η πορεία της αποδεικνύει ότι μια νεαρή γυναίκα είναι ικανή να ασχοληθεί με τα κοινά και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση.