Σίγουρα έχεις ακούσει την Huffington Post. Σήμερα είναι μια από τις πιο έγκυρες και πολυδιαβασμένες πηγές ενημέρωσης στον κόσμο. Η Huffington Post ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 από μια γυναίκα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κόσμο των Media, την Arianna Huffington.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 ως Αριάδνη Άννα Στασινοπούλου. Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στη Βρετανία όπου σπούδασε οικονομικά στο Girton College του Cambridge. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε η πρώτη αλλοδαπή και τρίτη γυναίκα που διετέλεσε πρόεδρος της Cambridge Union.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1971 όταν εμφανίστηκε στο σόου του BBC “Face the Music” μαζί με τον Bernand Levin. Ο τελευταίος υπήρξε μέντορας της και καθοδήγησε τις συγγραφικές της προσπάθειες στην αρχή της καριέρας της. Οι δυο τους ταξίδευαν σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό του BBC. Ωστόσο η σχέση τους έληξε άδοξα όταν η Arianna τον άφησε για να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Βαθύτερος λόγος αυτής της απόφασης ήταν ότι ο Levin δεν ήθελε να παντρευτεί και να κάνει παιδιά σε αντίθεση με την Huffington. Σε κάθε περίπτωση , εκείνη τον αναφέρει πάντα ως “love of my life”.

Το 1973 έγραψε το βιβλίο “The Female Woman” με σκοπό να εξηγήσει ότι ο φεμινισμός δεν ταυτίζεται με στερεότυπα και μπορείς να μάχεσαι για τα δικαιώματα σου no matter what. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 έγραψε τη βιογραφία της Μαρίας Κάλλας και του Πάμπλο Πικάσο. Το 1985 παντρεύτηκε τον Michael Huffington και άρχισε να ασχολείται ενεργά με την πολιτική. Στο απόγειο αυτής της ενασχόλησης υπήρξε ανεξάρτητη υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, μια προσπάθεια που έληξε όμως άδοξα αφού αποσύρθηκε τελικώς.

Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά υπό τη δημοσιογραφική της πάντα ιδιότητα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για θέματα όπως η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Σερβία, η τρομοκρατία κ.α. Η Huffington είναι μέλος του board of directors του Ινστιτούτου Berggruen , του Center for Public Integrity, της Uber και του Onex Corporation, ενώ για τρία χρόνια υπήρξε και σύμβουλος του ONE YOUNG WORLD.

Το 2009 το Forbes παρουσίασε για πρώτη φορά τη λίστα με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα Media όπου η Arianna Huffington κατέλαβε τη 12 θέση. Το 2014 ήταν 52η στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι πούλησε την Huffington Post στην AOL για 315 εκ. δολάρια, η ίδια παρέμεινε πρόεδρος και αρχισυντάκτρια της Huffington Post Media Group. Ωστόσο, το 2016 ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή, καθώς αποφάσισε να αφιερωθεί πλήρως στο νέο της εγχείρημα, τη Start Up Thrive Global που ασχολείται με θέματα υγείας και ευεξίας .