Το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μόδας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πρώτα στην Ελλάδα και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΜΚΟ MeXOXO. Όπως δήλωσε η ιδρύτρια του οργανισμού Ελπίδα Κόκκοτα : «Ο σκοπός του ήταν να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει 5.000 γυναίκες στο να δημιουργήσουν τη δική τους οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη στη Μόδα χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και γνώσεις στον τομέα του επιχειρείν.»

Η διοργάνωση διήρκεσε δύο ημέρες και οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν δυναμικές ελληνίδες influencers, bloggers και youtubers που είχαν τις δικές τους μοναδικές ιδέες και κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό, την δική τους επιχείρηση. Μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τον κόσμο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και πως τις ξεπέρασαν, πως κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους αλλά και να θέσουν καινούριους – υψηλότερους.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Seniora Elis, δημοφιλής youtuber, οι Εύα Επιτροπάκη και Βέρα Παπαγγελοπούλου, ιδρύτριες του Jamjar.gr, η Joy Κουμεντάκου, Conceptual Fashion Designer και Fashion Icon, o Costantino Roselli, Best Selling Author και Branding Expert, η Μαρία Ζειμπέογλου, ιδρύτρια και editor του ArtFashion.gr, η Lady Papaya, popular blogger, η Δέσποινα Καμπούρη, διευθύντρια του Queen.gr και του mothersblog.gr, η Μυρτώ Κάζη, ιδρύτρια του Yes I am και Yes I do, ο Λάκης Γαβαλάς, σχεδιαστής μόδας, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ,παρουσιαστής κ.α.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, MeXOXO, που υποστηρίζει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ και φυσικά την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα ο οργανισμός έχει ενδυναμώσει 2.000 γυναίκες ενώ πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση από το Coca-Cola Foundation για την ενίσχυση 600 ακόμη γυναικών στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Knit2Lead μεταξύ άλλων δημιούργησε στα πλαίσια του φεστιβάλ μαζί με την “Rags & Hearts” αρωματικές καρδιές με βότανα οι οποίες μοιράστηκαν στο κοινό.

Στο πλαίσιο όλων αυτών των προσπαθειών και δεδομένης της επίσημης δέσμευσης της Ελπίδας Κόκκοτα, ιδρύτρια του οργανισμού, στο Clinton Foundation για την ενδυνάμωση 5.000 γυναικών μέχρι το 2020, η Ελπίδα βραβεύτηκε από το GIWA 2017 για την κοινωνική της προσφορά. Στρατηγικός συνεργάτης: Weird Authentic People.

Mετά το τέλος του φεστιβάλ οι διοργανωτές προμήθευσαν το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) με 1.000 κοτόπουλα για οικογένειες αστέγων!